Het begint met een column

Dit jaar begint al heel goed. Veel vertaalwerk, veel creatieve ideeën voor de toekomst.

Maar met stip op een staat natuurlijk deze prestatie.

 

Ik mocht een column schrijven voor een nieuwe rubriek van Onze Taal. 

 

En omdat deze blog waarschijnlijk door niemand gelezen wordt, mag ik hier alles schrijven wat ik wil, hihi. Namelijk - dat ik enorm blij en enorm trots ben dat ik dit mocht schrijven en dat het gepubliceerd werd.

 

Schrijven is altijd mijn passie geweest. Ik schreef als kind sprookjes, als tiener - korte verhalen. Als volwassene - een blog in het Russisch en columns voor een vrouwenblad. Uiteindelijk als filmschoolstudent schreef ik scripts voor korte films en na mijn verhuizing naar Nederland heb ik zelfs twee feature films scripts geschreven.

 

Maar in het Nederlands schrijven was en blijft altijd een enorme uitdaging voor me.

Want waar je in je moedertaal geen grenzen kent, heb je in je vreemde taal alleen maar een klein beperkt terrein (soms met een grammatica-hek eromheen).

 

Maar nu begint mijn terrein groter te worden. Nu voel ik dat ik tot veel meer in staat bent.

 

I'm just getting started.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tjebbe (dinsdag, 18 februari 2020 17:55)

    Beste Daria,

    Nou, ik heb het hier gelezen hoor. En direct doorgestuurd naar een van oorsprong Armeense vriendin in Nederland die ook tolk/vertaler is. Zij vond een en al herkenning in jou stukje. Bravo en ga zo door.